Головна » 2019 » Лютий » 27 » Захід присвячений 30-річчю виведення військ з Афганістану.
22:24
Захід присвячений 30-річчю виведення військ з Афганістану.

25 лютого 2019 року за ініціативи бібліотеки ННІ БМ ХНТУСГ (Бородіна Лариса Олексіївна) для  студентів групи ПУ18-7б ННІ БМ (куратор Півень Альона Василівна) відбувся захід присвячений 30-річчю виведення військ з Афганістану.

Війна в Афганістані тривала майже 10 років. Участь у ній взяли більш ніж 160 тисяч українців, понад 3000 з яких загинули, 72 зникли безвісти, близько 4000 отримали інвалідність. Всього у тій війні загинуло майже 16 тисяч бійців. Війна залишила величезну рану в серцях кожного, хто брав участь у бойових діях.

Чи є у війнах переможці? У війнах не може бути переможців, бо всі в них переможені тим, що війна – це смерть, яка забирає найдорожче у людини – її життя, бо війна – це каліцтво, як духовне, так і фізичне; бо війна – це справжній ад. Можна побудувати заводи, дороги, покласти магістралі, зорати і посіяти землю. Але примусити битися серце у мертвої людини – неможливо; залікувати ранену душу, не залишивши величезного рубця – неможливо; не бачити страхітливих снів, коли йдеш у бій і втрачаєш друга, що став тобі побратимом – неможливо. То які можуть бути переможці? Ми повинні берегти одне одного, поважати традиції, побут, культуру як свого, так і інших народів, що живуть на землі!

 

Переглядів: 363 | Додав: SK | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: