Головна » 2015 » Лютий » 27 » ЗЕМЛЯЦТВО ХАРКІВСЬКОГО РАЙОНУ ХНТУСГ
10:05
ЗЕМЛЯЦТВО ХАРКІВСЬКОГО РАЙОНУ ХНТУСГ

Відвідання Харківського історичного музею
земляцтвом Харківського району ХНТУСГ

25 лютого 2015 р. кафедра обліку та аудиту організувала екскурсію до Харківського історичного музею для членів земляцтва Харківського району та кураторських груп ННІ бізнесу і менеджменту.

Відвідування музеїв, виставок та галерей – один із ключових аспектів виховної роботи зі студентами. Це унікальна можливість наочно осягнути окремі напрями життя та історії людства, познайомитися із невідомими фактами існуючого суспільства, розширити власний світогляд та впорядкувати і розвинути світосприйняття.

Більш важливим та значущим є відвідування історичних музеїв або музеїв окремих видатних персоналій. Їх відвідування відіграє вагому роль у вихованні патріотизму та гордості за власну історію, видатних суспільних діячів, спонуканні до самореалізації та працелюбності на рідній землі. Наше місто і наш край є тією невеликою Батьківщиною, якою варто пишатися. Тому, відвідування Харківського історичного музею є необхідною умовою виховання патріотизму.

Історичний музей відрізняється великою кількістю різних та цікавих експонатів, які охоплюють різні історичні епохи: давній світ, середньовіччя, нову історію та новітню історію Харківщини. Експонати представлені системно з метою якнайбільш повного відображення ключових історичних аспектів Харківщини.

Музей поділено на 8 виставкових залів, кожен з яких охоплює відповідний період із життя краю. Одним із найбільш захоплюючих періодів історії Харкова та Харківської обл. є археологічний період, який охоплює період від часу виникнення людини (близько 40000 р. до н.е.) до формування перших слов’янських поселень та Київської Русі (близько V ст. н.е.). Археологічні дослідження, що проводяться на території Харківської області з минулого століття, надали можливість відкрити нові сторінки в житті Слобожанщини: племена та народності, які населяли край, їх побут, формування перших поселень тощо. Саме цю виставку відвідали члени земляцтва Харківського району та студенти 2 курсу ННІ БМ, кураторами яких є викладачі кафедри обліку та аудиту. Відвідування музею виявилось змістовним та пізнавальним для студентів, які із зацікавленням вивчали наявні експонати та ставили питання гіду.

Загалом, відвідування музеїв, зокрема Історичного музею м. Харкова, залишається актуальним. Окрім всіх виховних аспектів, якими характеризуються такі екскурсійні маршрути, це – чергова можливість для кураторів провести час зі своїми студентами поза аудиторією, відпочити та відкрити для себе нові горизонти знання.

 

Переглядів: 651 | Додав: Elenapavlyuk88 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: