Головна » 2016 » Жовтень » 24 » Зустріч керівництва та провідних фахівців ГУ ДФС у Харківській області з викладачами та студентами
23:55
Зустріч керівництва та провідних фахівців ГУ ДФС у Харківській області з викладачами та студентами

19 жовтня 2016 р. в рамках співпраці ХНТУСГ та Головного управління Державної фіскальної служби у Харківській області (ГУ ДФС у Харківській області) на базі університету відбулася зустріч керівництва і провідних фахівців ГУ ДФС у Харківській області з викладачами та студентами економічних спеціальностей.

 

Метою заходу було ознайомлення студентів з практичною стороною діяльності фіскальних органів, надання консультацій студентам з питань працевлаштування в органах ДФС, відкриття власного бізнесу та співпраці бухгалтерів з територіальними органами ДФС.

На запрошення відвідати захід відгукнулися технікуми та коледжі м. Харкова, які готують молодших спеціалістів за спеціальністю «Бухгалтерський облік». Зокрема, до університету завітали представники ДВНЗ «Харківський коледж текстилю і дизайну», Харківського обліково-економічного технікуму-інтернату ім. Ф.Г. Ананченка, Харківського державного автотранспортного технікуму та Харківського автомобільно-дорожнього технікуму.

Модератором зустрічі виступила завідувач кафедри обліку та аудиту, д.е.н., професор Маренич Тетяна Григорівна, яка ознайомила шановних гостей з контингентом присутніх у залі, метою зустрічі, а також представила слухачам склад почесних гостей заходу.

З привітальним словом звернувся перший проректор ХНТУСГ, д.т.н., професор Лисиченко Микола Леонідович, який підкреслив особливу важливість подібних зустрічей та побажав успіхів у її проведенні.

Розпочав дискусію начальник Головного управління ДФС у Харківській області Рибаков Микола Володимирович. Він наголосив, що податки виступають важливим елементом сучасних економічних систем та основною формою утворення державних фінансових коштів. Податки також є регулятором економічних процесів. Микола Володимирович відзначив, що сплата податків є обов’язком платників податків, у разі невиконання якого передбачена сувора відповідальність. Також ним було оголошено завдання та функції ДФС у сучасних умовах.

Наступним доповідачем була головний інспектор відділу адміністрування податку на доходи фізичних осіб, податків з громадян та самозайнятих осіб Центральної ОДПІ м. Харкова ГУ ДФС у Харківській області Плотнікова Ольга В’ячеславівна, яка розповіла про порядок реєстрації суб’єктів підприємницької діяльності, особливості оподаткування суб’єктів малого підприємництва.

Із завершальною доповіддю виступив начальник Центральної ОДПІ м. Харкова Зайцев Юрій Олександрович, який ознайомив слухачів про взаємовідносини головних бухгалтерів підприємств та підприємців з територіальними органами ДФС.

На зустрічі також були присутні Чуб Яна Михайлівна, заступник начальника управління організації роботи Головного управління ДФС у Харківській області та Прилуцька Лариса Василівна, завідувач сектором комунікацій центральної ОДПІ м. Харкова.

Після виступів кожного із спікерів у присутніх була можливість поставити запитання та вислухати вичерпні відповіді. Студентами та викладачами університету, а також гостями заходу, було поставлено чимало запитань керівництву та провідним фахівцям фіскальних органів. Студентів більше цікавили умови працевлаштування, вакансії, які наразі існують в податкових органах, оплата праці, а також питання співпраці за умов відкриття власного бізнесу. В свою чергу, викладачі університету звернули увагу на перспективи законотворчої діяльності в сфері оподаткування та ролі в ній виконавчого фіскального органу, значення місцевих податків для області, а також на наповнення бюджету та адміністрування сплати податків.

Крім можливості послухати цікаві та змістовні доповіді керівництва та фахівців фіскальної служби України, викладачі та студенти коледжів та технікумів були запрошені до співпраці з кафедрою обліку та аудиту нашого університету, а саме до участі у науково-практичних конференціях, олімпіадах та інтелектуальній грі «Брейн-ринг», яка традиційно проводиться в стінах ХНТУСГ.

Керівництво та колектив кафедри обліку та аудиту щиро вдячні Зайцеву Юрію Олександровичу, який за сумісництвом є доцентом нашої кафедри, та професору кафедри організації виробництва, бізнесу та менеджменту нашого університету Красноруцькому Олексію Олександровичу, а також заступнику начальника управління організації  роботи ГУ ДФС у Харківській області Чуб Яні Михайлівні, які посприяли організації зустрічі.

Сторони зустрічі висловили бажання і в подальшому співпрацювати.

 

 

Колектив кафедри обліку та аудиту

Переглядів: 727 | Додав: SK | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: